Welkom bij Musicalcompagnie Mithe

Beste musicalliefhebber,
 
Welkom op de site van de Leuvense musicalcompagnie Mithe. 
 
MITHE, een woord dat symbool staat voor ‘Muziek In THEater’. En dat is precies wat we graag met ons publiek willen delen. Bij ons kan je terecht voor kleinschalige musicalproducties, uitgevoerd door zeer talentvolle liefhebbers. We brengen musicalvoorstellingen aan een betaalbare inkomprijs om iedereen de kans te geven er van te komen genieten. We spelen de voorstellingen in kleinere zalen, om een direct contact te houden met ons publiek. Een veelgehoorde reactie  na afloop van een voorstelling van Mithe is dan ook: ‘Ik hou eigenlijk niet zo van musical, maar als het op deze manier gebracht wordt, is het een fantastische ervaring’. Voorstellingen maken is dus onze ‘core business’. Maar daarnaast denken we ook aan de toekomst. Mithe organiseert ‘productiereeksen’ voor kinderen, jongeren en jong-volwassenen. Hier kunnen kinderen en jongeren naar hartelust proeven en leren van wat er allemaal bij een musical komt kijken. Er wordt gewerkt aan zangtechniek, acteren en dans. Aan het einde van het schooljaar toont elke groep zijn mini-musical aan ouders, familie en vrienden.
 
Ben je gebeten door de musicalmicrobe en zou je zelf graag eens op het podium staan? Dan kan je je elk schooljaar vanaf mei inschrijven voor één van deze productiereeksen. Wil je graag intensiever meewerken en meespelen in een musicalproductie? Doe dan een online auditie, en wie weet zien we je wel op één van de castingdagen in april of mei.
 
Wil je graag de handen uit de mouwen steken en Mithe ondersteunen in een praktische, technische en logistieke omkadering, dat kan ook! Laat het ons weten en we nemen snel contact met je op.
 
Wij hopen alvast dat we het musicalvuur in jullie hebben kunnen aanwakkeren! Graag tot op één van onze voorstellingen.
 
Kristel Lamerichs,
 
Voorzitter en artistieke leiding van Musicalcompagnie Mithe